Op vraag van Stad Antwerpen ontwikkelde Modero Gerechtsdeurwaarders, samen met haar IT-partner Kaspar, een online veilingsysteem. Het gaat om een digitaal platform dat de dynamiek van een traditionele veiling in een veilingzaal nabootst. Daarnaast biedt deze elektronische werkwijze een veilige biedingomgeving en garandeert ze een maximale transparantie en objectiviteit. Iedereen kan het verloop van de veiling volgen, ook mensen die zich niet hebben geregistreerd. De drempel om deel te nemen wordt kleiner. Personen die willen deelnemen moeten zich enkel identificeren via hun elektronische identiteitskaart. Deelnemers hoeven geen (verre) verplaatsing meer te doen : een internetverbinding volstaat, waar ook ter wereld.

Op donderdag 10 juli 2014 werd het nieuw ontwikkelde veilingplatform voor de eerste keer gebruikt, voor de bieding op 32 chalets van de Antwerpse Kerstmarkt, editie 2014. Het resultaat was bijzonder geslaagd. Peter Vindevogel, eventmanager van Stad Antwerpen die de jaarlijkse veiling van deze chalets organiseert, is enthousiast : "We zijn erg blij dat we het hebben aangedurfd om dit innovatieve veilingsysteem te laten ontwikkelen. De bieding was een groot succes. Er waren bijzonder veel biedingen. De procedure genereerde een totale opbrengst van 497.000 euro exclusief btw, wat aanzienlijk meer is dan de voorbije jaren. Dit toont aan dat het online systeem werkt en tegemoet komt aan de nood van een maximale objectiviteit."

Modero verzorgt al enkele jaren de veiling van de standplaatsen op de Antwerpse Kerstmarkt. Tot vorig jaar gebeurde dit via een klassieke procedure in een veilingzaal. Met het oog op de verbetering van de werkwijze werd dit unieke concept ontwikkeld.

Modero zal dit online veilingplatform nu aanbieden aan alle geïnteresseerde instanties, meerbepaald de verschillende steden en gemeenten. Het concept biedt ongelimiteerde mogelijkheden voor allerlei soorten van veilingen : themaveilingen, veilingen onder gesloten omslag, enz. Zo kan er worden gekozen voor een online veiling waarbij enkel vooraf geregistreerde personen kunnen deelnemen, of voor een veiling voor iedereen, zonder inschrijving. De veiling kan sequentieel, lot per lot worden afgehandeld of globaal, waarbij verschillende loten tegelijk worden aangeboden. 

Modero werkt al jaren nauw samen met verschillende steden en gemeenten. Onder andere wat de invordering van fiscale en niet-fiscale schulden betreft, heeft Modero een ruime expertise opgebouwd.
Lees meer.