Dankzij het online veilingsplatform van Modero werd opnieuw een recordopbrengst voor de biedingen op de Antwerpse Kerstmarkt gerealiseerd. Vorig jaar ontwikkelde Modero Gerechtsdeurwaarders samen met haar IT-partner Kaspar dit online veilingsysteem op vraag van Stad Antwerpen.

De eerste ingebruikname vorige zomer voor de bieding op 32 chalets van de Antwerpse Kerstmarkt leidde al tot een ongeziene opbrengst. Deze opbrengst werd op 30 juli 2015 nog verbeterd. In totaal werd er 508.000 euro exclusief btw (614.680 euro inclusief btw) opgehaald. De bieding was opnieuw een groot succes. Er waren opnieuw veel biedingen en meer bieders dan vorig jaar. De online technologie leidt niet alleen tot betere resultaten maar komt ook tegemoet aan de nood aan maximale objectiviteit.

Het gaat om een digitaal platform dat de dynamiek van een traditionele veiling in een veilingzaal nabootst. Daarnaast biedt deze elektronische werkwijze een veilige biedingomgeving en garandeert ze een maximale transparantie en objectiviteit. Iedereen kan het verloop van de veiling volgen, ook mensen die zich niet hebben geregistreerd. De drempel om deel te nemen wordt kleiner. Personen die willen deelnemen moeten zich enkel identificeren via hun elektronische identiteitskaart. Deelnemers hoeven geen (verre) verplaatsing meer te doen : een internetverbinding volstaat, waar ook ter wereld.

Het concept biedt ongelimiteerde mogelijkheden voor allerlei soorten van veilingen : themaveilingen, veilingen onder gesloten omslag, enz. Zo kan er worden gekozen voor een online veiling waarbij enkel vooraf geregistreerde personen kunnen deelnemen, of voor een veiling voor iedereen, zonder inschrijving. De veiling kan sequentieel, lot per lot worden afgehandeld of globaal, waarbij verschillende loten tegelijk worden aangeboden.

Wenst u meer informatie of meteen een afspraak? Mail naar info@modero.be