Grensoverschrijdende inning

De verkoop van hetzelfde product in verschillende landen kan bij wanbetaling tot helemaal andere invorderingsprocedures leiden. Én erg teleurstellende resultaten. Erg frustrerend natuurlijk, maar het goede nieuws is dat u zoiets kan voorkomen. In het buitenland beginnen, betekent wel: op voorhand goed bezinnen.

Grote ergernissen bij grensoverschrijdende inning

Een beproefd recept in België betekent niet altijd de juiste aanpak in het buitenland. Een gereputeerde gerechtsdeurwaarder, uw huisadvocaat of een incassobureau met goede statistieken is geen garantie op zich voor een positieve uitkomst. Zelfs en gunstig vonnis leidt zonder de juiste begeleiding niet noodzakelijk tot invordering. Dat zet druk op uw resultaten en beperkt uw zin in een buitenlands avontuur.

Grotere focus op klantenrelatie

Een succesvolle internationale invordering begint bij de aanpak door de ondernemer. U hanteert het best een globale, vooruitziende aanpak, geen stappenplan dat u gaandeweg ontwikkelt in functie van de specifieke problemen die u tegenkomt. U volgt elke klantenrelatie vanaf het begin nauw op en stuurt die bij waar nodig. Stipte betalingen en de juiste tone-of-voice zijn essentieel.

Modero International: aangepaste begeleidingstrajecten

Een goede opvolging van uw klantenbestand is niet evident. Voor een aantal klanten werkte Modero International een aangepast begeleidingstraject uit. Dat omvat:

  • · De regelmatige doorlichting van klanten en prospecten.
  • · Individuele trajecten en procedures, specifiek voor bepaalde landen.
  • · Gericht advies en de aanpassing van interne processen in uw bedrijf aan de wettelijke regels in het land van uw debiteuren.

Voordelen van zo’n begeleidingstraject

Het begeleidingstraject van Modero International komt tegemoet aan de noden van  heel wat bedrijven:

  • · De analyse van bestel- en betaalgedrag van uw klanten zorgt voor een betere inschatting van resultaten en leidt tot een gerichte, proactieve aanpak.
  • · Snellere reactie is mogelijk bij kleine en grote achterstallen of wanbetalingen.
  • · Kennis van actuele invorderingsprocedure en betere uitvoeringsmogelijkheden vergroot de kans op succes.

Aantrekkelijke resultaten van cross-border uitvoering

Sterker nog: met een individueel uitgewerkt traject behaalt u spectaculaire resultaten:

  • Hogere recuperatie van uw vorderingen en verlaging van vonnissen zonder gevolg.
  • Hogere tevredenheid bij u en bij de debiteuren, wat de kans op een slechte relatie verkleint.
  • Een stabielere basis voor expansie van uw bedrijf …

… en is dat niet net waarom u naar het buitenland ging?

Heeft u hulp nodig voor uw internationale vorderingen, neem contact op met Fréderick Geysen, Manager International via fge@modero.be of 03 260 85 62, of maak hier een afspraak.