Een oplichter doet zich momenteel voor als gerechtsdeurwaarder onder de pseudoniemen ‘Lucas Jacobs’ en ‘Johan Peeters’. In naam van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders verstuurt deze oplichter e-mails naar nietsvermoedende burgers. Zij krijgen de melding dat ze nog een factuur moeten betalen. Indien zij niet tijdig betalen, zal er zogezegd beslag worden gelegd op hun goederen. Dit is een vorm van internetfraude. Betaal dus zeker niet!

Ontving u deze mail? Dien dan zo snel mogelijk klacht in bij de politie. U kan ook het meldpunt van de Federale Overheidsdienst Economie contacteren.

 

Bent u gecontacteerd door een gerechtsdeurwaarder, maar twijfelt u over diens legitimiteit? Volg dit stappenplan dan even:

  1. Raadpleeg het overzicht van de reeds gekende oplichters, die zich voordoen als gerechtsdeurwaarder.
  2. Raadpleeg het overzicht van alle gerechtsdeurwaarders op de website van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB).
  3. Bekijk het rekeningnummer altijd grondig. Een Belgische gerechtsdeurwaarder zal u nooit vragen om op een buitenlands bankrekeningnummer te storten. Een legitiem bankrekeningnummer begint daarom altijd met ‘BE’.
  4. Een gerechtsdeurwaarder zal nooit ineens een gerechtelijke procedure tegen u opstarten. Vooraleer er sprake kan zijn van een mogelijk beslag, heeft een legitieme gerechtsdeurwaarder al meerdere brieven verzonden, is de gerechtsdeurwaarder reeds ter plaatse gekomen en liet men officiële documenten na.

 

Heeft u hieromtrent nog een vraag of wil u een valse gerechtsdeurwaarder melden? Contacteer de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) via info@nkgb-cnbh.be.