Modero steunt school in Pepinster

Midden juli werden hele dorpen van de kaart geveegd door zware overstromingen in ons land. Pepinster, in het zuiden van ons land, is een van de zwaarst getroffen regio’s. De overstroming zorgde ervoor dat gebouwen instortten. Hierdoor is ook de school van Pepinster ernstig beschadigd.

Vele kinderen die er naar school gaan, komen uit zwaar getroffen gezinnen die alles kwijt zijn. Op dit moment zijn er ongeveer 200 leerlingen die niet meer naar school kunnen. Van de drie schoolgebouwen is één gebouw volledig verwoest en in een ander zijn alle meubels en materialen onbruikbaar of weggespoeld. De nood aan hulp is er enorm.

Een ding staat vast: de school van Pepinster heeft hulp nodig. En Modero wil daar graag een steentje aan bijdragen. We hechten enorm veel belang aan de maatschappelijke en sociale rol die een gerechtsdeurwaarder op zich neemt. Bij Modero is het dan vanzelfsprekend dat we onze bijdrage leveren aan de school. Modero wil ervoor zorgen dat de kinderen in september terug naar een veilige en warme schoolomgeving kunnen terugkeren.

Inzamelactie voor Écoles Libres de Pepinster

Voor de heropbouw van de school en voor de aankoop van lesmateriaal heeft de school geld nodig. Financiële hulp is voor de aankoop van stoelen, banken en lesmateriaal tot boekentassen, brooddozen, kleurpotloden en schriften voor de kinderen uit de getroffen gezinnen. Om dit geld in te zamelen vraagt Modero aan al haar medewerkers om een acties op te zetten. Zo kunnen we geld inzamelen door bijvoorbeeld auto’s te wassen, koekjes te bakken en te verkopen, boodschappendiensten opzetten, enz.

Het geld dat met deze acties wordt ingezameld, wordt op een rekening gestort die de school hiervoor aanmaakte. Maryline Langer zal als gerechtsdeurwaarder en meter van het project de stortingen op het rekeningnummer opvolgen. De ramp ligt Maryline nauw aan het hart. Ze is zelf ook uit de regio van Pepinster.

Hoe kan u helpen bij de heropbouw van de school?

Wilt u persoonlijk of vanuit uw bedrijf ook bijdragen aan de heropbouw van de school van Pepinster en de kinderen de nodige basismaterialen bezorgen? Dan kan u dit doen door een gift rechtstreeks te storten op rekeningnummer BE41 0689 4225 6310. In de mededeling van de overschrijving zet u ‘Modero’.

Toon uw groot hart. Bezorg de kinderen van Pepinster terug de mogelijkheid om te doen wat kinderen horen te doen: samen spelen en leren.

Modero & Écoles Libres de Pepinster, tous ensemble!