debiteurenbeheer

Om als onderneming te blijven groeien, of gewoonweg om uw business ten volle te laten renderen, zijn activiteiten in het buitenland een must. Want internationale handel biedt mooie perspectieven, zolang de facturen maar betaald worden. En net daar wringt het schoentje soms. De betalingsgewoontes durven in het buitenland al eens te verschillen, met mogelijke financiële risico’s tot gevolg. Ontdek hier wat u zeker moet weten over internationaal debiteurenbeheer.

Een verwittigd man …

Gaat u de internationale markt op? Prachtig, er staat u een mooi verhaal te wachten. Maar wéét dat er ook heel wat uitdagingen zijn. Zo werken andere landen, in Europa of erbuiten, niet uitzonderlijk met andere betalingstermijnen. Hierdoor moet u als exporteur vaak erg lang wachten op uw betalingen, en in het slechtste geval komen ze zelfs helemaal niet. Dat hoeft u natuurlijk niet tegen te houden om business te doen in het buitenland, zolang u er maar op anticipeert.

Goede afspraken maken goede vrienden

Een eerste tip: maak op voorhand duidelijke afspraken. Zo weten alle betrokken partijen waar ze aan toe zijn. Zeker bij internationale overeenkomsten laat u maar beter niks aan het toeval over. In het beste geval giet u die betalingsafspraken in een contract met internationale rechtsgeldigheid. Ook uw klanten hebben hier baat bij, want correct betalingsgedrag verstevigt de band met uw onderneming. Duidelijke en transparante betalingsafspraken zijn dan ook een onmisbare pijler voor duurzame handelsrelaties in binnen- en buitenland.

Internationaal debiteurenbeheer: aanpak op maat

Debiteuren in Duitsland moeten op een andere manier aangepakt worden dan debiteuren in Italië, terwijl overeenkomsten in de Verenigde Staten  nog een andere benadering vergen. Hebt u die lokale kennis niet in huis? Geen nood, Modero heeft een sterk uitgebouwd team voor internationale vorderingen.

Meer weten? Neem snel contact met ons op.