massimorinaldi27

Omwille van de coronamaatregelen mag een markt momenteel niet meer dan 50 marktkramen tellen. Om iedere marktkramer een gelijke kans te geven, ontwikkelde Modero een rechtvaardig en transparant lotingsysteem. De markt op de Oudevaartplaats van het voorbije weekend bleek hierdoor meteen een succes. Sinds deze week wordt dit lotingsysteem daarom ook toegepast op de markten van het Sint-Franciscusplein, het Sint-Jansplein en Laar.

Marktkramers met een abonnement kunnen zich via het digitaal platform www.marktinantwerpen.org aanmelden voor de loterij. Iedere week organiseert Modero een loting per markt. Tijdens deze lotingen wordt er ook rekening gehouden met de verschillende kraamsoorten. Zo vermijdt Modero dat je als marktbezoeker de ene week alleen viskramen ziet en de tweede week alleen fruitkramen.

Om iedere marktkramer een gelijke kans te geven, kan een marktkramer bovendien geen twee opeenvolgende weken op dezelfde markt staan. Alleen in het geval van te weinig inschrijvingen wordt het toch toegestaan. Het lotingsysteem van Modero is hierdoor een uiterst rechtvaardig systeem.

Wil jij weten of jouw favoriete marktkraam van de partij is op een bepaalde markt? Bekijk dan snel de resultaten van de lotingen op www.ondernemeninantwerpen.be/markten.