De Coronacrisis heeft een impact op ieders leven, maar ook de werking van heel wat sociale projecten wordt extra uitgedaagd. City Pirates, een sociaal project uit Antwerpen waar Modero al jaren trotse partner van is, kan hierover meespreken. Gelukkig ontvangen ze in deze moeilijke tijden extra ondersteuning. De UEFA Foundation for Children beloont het sociaal werk van City Pirates met een Europese award en een prijs van 50.000 EUR.

De UEFA Foundation for Children probeert de meest behoeftigen te bereiken. Zo focussen zij op menselijke waardigheid, solidariteit en hoop, om kinderen kansen te geven en hun leven te verbeteren. Het zijn de kinderen van vandaag, die de samenleving van morgen vormgeven.

En dat is ook het DNA van City Pirates. Als maatschappelijk voetbalproject zijn zij actief in vijf complexe Antwerpse wijken en begeleiden ze 1.300 jongeren en hun families, die zich vaak in de meest kwetsbare situaties bevinden. City Pirates ondersteunt deze families door middel van huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, schuldbemiddeling, competentieworkshops, toeleiding naar (studenten)jobs en nog veel meer.

Modero ondersteunt dit project al jaren. We voelen ons erg verwant met City Pirates. Ook de gerechtsdeurwaarders van Modero zijn maatschappelijk betrokken en hebben een sociale rol te vervullen. Dat is nodig om echt te kunnen bemiddelen. Zo organiseerden we begin dit jaar een veiling van enkele gesigneerde truitjes van getalenteerde spelers uit de Belgische en Europese competitie ten voordele van hun werking.

Wil je zelf ook partner worden van City Pirates en dit unieke project ondersteunen? Contacteer hen via Michiel De Visschere (michiel.devisschere@citypirates.be).