Nu de eerste maand van het nieuwe schooljaar achter de rug is, eindigt ook de inzamelactie voor Écoles Libres de Pepinster. Om de heropbouw van de school te steunen, zamelden de medewerkers en het netwerk van Modero geld in. Weken aan een stuk zetten ze alles op alles en het resultaat mag er zijn. Samen zorgden we voor een bedrag van 12.875 euro!

Na de overstromingen in juli moest de school 2 van haar gebouwen afbreken voor de veiligheid van de kinderen. Dankzij het geld van de inzamelactie kon de school al 1 gebouw slopen en containerklassen plaatsen op de speelplaats van een ander gebouw.

Ook kon de school nieuwe meubels, speelgoed, didactisch materiaal en kantoormateriaal aankopen om de klassen opnieuw in te richten. Leerkrachten en buurtbewoners bundelden hun krachten en deden hun uiterste best om de klassen zo gezellig mogelijk te maken. Voor de kinderen moesten de nieuwe klassen een oase van rust worden, zeker na deze zware zomervakantie.

Naast de inrichting van de klassen, kon de school kinderen van getroffen gezinnen helpen bij de aankoop van nieuw schoolmateriaal. Getroffen kinderen en kinderen in nood kregen onder andere nieuwe boekentassen, pennenzakken, brooddozen en schrijfmateriaal.  

Voor de school en de leerlingen was de start van het nieuwe schooljaar heel wat anders dan ze gewend zijn. Doordat de nieuwe containerklassen niet voor 1 september konden worden geplaatst, kregen 90 leerlingen de eerste 2 weken les op verplaatsing. In Domaine de Fawes in Charneux leerden de kinderen bij over het klimaat en leerden ze elkaar beter kennen. Op deze manier konden de kinderen hun gedachten verzetten en Pepinster even ontvluchten.

Maar op 16 september moesten de kinderen terugkeren naar de realiteit. Hoewel de leerkrachten en buurtbewoners zo hun best hebben gedaan, zouden de kinderen liefst van al terugkeren naar een echt schoolgebouw. Alleen heeft de school hiervoor nog steeds geld tekort. Giften kunnen alsnog rechtstreeks op het rekeningnummer van de school BE41 0689 4225 6310 worden gestort.