Meer dan 50 jaar geleden, in 1963, richtte gerechtsdeurwaarder Michel Couvreur een eigen kantoor op in Antwerpen, al snel aangevuld met gerechtsdeurwaarder Eduard Scharpé ( 2012). Het is dit kantoor dat aan de basis ligt van het huidige Modero Gerechtsdeurwaarders Antwerpen: een kantoor met een rijke geschiedenis.

Onder impuls van huidig zaakvoerder Jan De Meuter wijzigde in 2001 de naam naar De Meuter & Corstjens Gerechtsdeurwaarders. In 2008 werd het kantoor van gerechtsdeurwaarders Luyten & Dupont geïntegreerd. Gerechtsdeurwaarder Hugo Luyten zette sinds 1981 het kantoor van zijn vader en grootvader verder en had daarmee één van de oudste kantoren van het land. In 2010 werd de huidige naam gelanceerd: Modero.

Modero neemt al jaren een voortrekkersrol op binnen de sector. Sinds Jan De Meuter in 2001 de leiding nam evolueerde het klassieke kantoor naar een innovatief bedrijf dat voortdurend de grenzen van het beroep verlegt, steeds met het oog op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Modero gelooft in de maatschappelijke rol van de gerechtsdeurwaarder waarbij de focus ligt op zowel het oplossen als het voorkomen van betalingsconflicten. Deze overtuiging staat centraal in de visie van Modero. Modero beschouwt hierbij de schuldenaar als de klant en de schuldeiser als de opdrachtgever.

Modero garandeert een transparante en uniforme werkwijze voor het hele Modero Netwerk. Dit netwerk bestaat uit verschillende gerechtsdeurwaarderskantoren verspreid over de verschillende arrondissementen die allen dezelfde waarden en werkwijze hanteren.  De centrale aansturing en synchronisatie van dossiers tussen deze partners gecombineerd met de lokale benadering van de klant bepaalt het succes van deze uniforme werkwijze. Modero omarmt de plaatselijke kennis en betrokkenheid en zorgt ervoor dat de expertise in een netwerk wordt ontsloten.

Modero kan rekenen op de expertise van eenentwintig titularis-gerechtsdeurwaarders, eenentwintig kandidaat-gerechtsdeurwaarders en meer dan 200 medewerkers. Modero heeft kantoren in Antwerpen, Brugge, Brussel, Dendermonde, Geel, Gent, Leuven, Mechelen en Limburg (Tongeren). In de andere arrondissementen werkt Modero nauw samen met enkele preferentiële confraters, behorende tot het Modero Netwerk.